Vije-sti

Nick Oliveri stiže u Vintage Industrial Bar

Nick Oliveri stiže u Vintage Industrial Bar

Enfant terrible rock ‘n’ roll biznisa, basist, prateći vokal i koautor na dva najjača albuma Queens Of the Stone Agea Rated R i Songs fot the Deaf, originalni član kultnog stoner rock benda Kyuss, dio nekadašnje postave shock-punkera The Dwarves i frontmen svog side-projekta Mondo Generator – nemiran i zadivljujuć Nick Oliveri, napokon, 30. srpnja dolazi u Zagreb. Klub domaćin bit će Vintage Industrial u kojem će Nick koncertno predstaviti solo album Death Acoustic.

Nick Oliveri, čiji su koncerti između ostalog poznati i po „potpuno sam gol“ performansima, rođen je 1971. godine u Los Angelesu. Kiss, Black Sabbath, Ramones, Van Halen i Rush bili su početna stanica utjecaja njegovog glazbenog putovanja. Karijeru je započeo u bendu Katzenjammer 1987. godine okružen pajdašima čija će imena kasnije glasno odzvanajti u svijetu stoner rocka, Josh Homme, John Garcia,  Brant Bjork i Chris Cockrell. Nakon nepune dvije godine Oliveri napušta bend da bi mu se kasnije kada je preimenovan u Kyuss ponovno pridružio i snimio dva albuma Wretch i Blues for the Red Sun.

 

Iako mu je karijera najjače obilježena kao članu Queen of the Stone Agea, Nick Oliveri je u solo vodama značajan pečat ostavio kroz brojna gostovanja na albumima i turnejama svojih cijenjenih kolega i prijatelja među koje ubrajamo Marka Lanegana, Turbonegro, Motorhead, Slasha, Winnebago Deal, Masters of Reality…. Njegov rad upisan je i na The Desert Sessions Vol. 4 i Vol. 6, seriju od ukupno 10 kompilacija koju je 1997. godine pokrenuo Josh Homme i koja je okupile radove izvođača poput  PJ Harvey, Marka Lanegana, Bena Sheparda, Branta Bjorka i mnogih, mnogih drugih koji predstavljaju takozvanu Palm Desert scenu.

Nakon razlaza s QOTSA 2002. godine koji su za razliku od Kyussa eksplodirali u komercijalnom smislu, Oliveri je na razne načine nastavio uspješno plivat u solo vodama;  jedan od tih zamaha je i Death Acoustic, solo album na kojem se uglavnom nalaze obrade pjesama bendova čiji je član i sam bio ili bendova koje poštuje i čiji je rad utjecao na njegov, The Misfits, GG Alling i Raw Power.

Ulaznice

Ulaznice za koncert Nicka Oliverija uskoro će se pojaviti u pretprodaji po cijeni od 50 kn u Dirty Old shopu. Na dan koncerta, cijena ulaznica iznosit će 70 kn. Ulaznice će se moći nabaviti u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Više informacija o ulaznicama uskoro!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni