Vije-sti

"Portret budala" je novi singl benda Big Strip Gorila

Zagrebačka "zoo-rock" četvorka Big Strip Gorila predstavlja novi singl "Portret budala" s hvaljenog debitantskog albuma "Moment". Pjesma je to koja je nastala unazad nekoliko godina, već dugo se provlači po koncertima, a sada kada je snimljena savršeno se uklopila i okarakterizirala stanje u društvu.

"Postoje neke imaginarne granice pristojnosti, granice izdržljivosti i situacije od kojih nam se jezik već unakazio koliko smo ga puta morali "pregristi", a sve to u svrhu "mira u kući". Dogodi se da živimo u mirnoj kući, s nemirom u duši, a tako ne valja. Pjesma "Portret budala" objašnjava takav svijet, napominje kako ne bi trebali dopustiti da zbog drugih umanjujemo svoje vrijednosti, odluke ili neki vlastiti oblik izražavanja. Suprotstaviti se nekima nije lako, ali je svakako potrebno", opisao je pjevač, gitarist i tekstopisac Jenky.

Autorstvo pjesme potpisuje bend, a originalni video je snimio Toni Mijač u suradnji s bendom. Spot je premijerno emitiran na CMC televiziji.

Album "Moment" sniman je u suradnji s producentom Borisom Fischerom i donosi svih pet singlova kojima su se Big Strip Gorila nametnuli kao jedan od najperspektivnijih ovdašnjih sastava – "Negacija savršene priče", "Dresden", "Bermudski trokut", "Što sada kada smo zaspali" i "Bez treme" – te čak sedam novih pjesama kojima samo potvrđuju ono što su u tom razdoblju kontinuirano dokazivali: da je, unatoč njihovom svježem stupanju na scenu, riječ o svirački i autorski izuzetnom bendu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni