Vije-sti

Riječki Distune promotion najavio program za studeni

Riječki Distune promotion najavio program za studeni

Studeni – kratki i hladni dani, zima lagano kuca na vrata. Iako se priroda okreće ka hibernaciji Distune sprema živ i žilav program za dovršavanje jeseni.

Subota, 5.11. 7.Sajam ploča,  @OKC Palach
Svojevrsno ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito, po sedmi put dogodit će se u subotu, u OKC Palach i to od 10h do 17h. Prava prilka za kupovinu, razmjenu, razgledavanje, druženje i ostale čari koje sajam pruža. Dodamo li brojku od 13 izlagača sigurno nitko neće otići praznih ruku. Ulaz slobodan.

Četvrtak, 10.11. Hrvatska premijera filma "LO SOUND DESERT" @ OKC Palach
Stoner rock glazbeni je žanr koji je unazad nekoliko godina doživio pravi boom. Koncerata, bendova i festivala ne nedostaje, čak i Rijeka ima poseban koncertni program posvećen žanru – Stonerizacija. Kako je to sve počelo i gdje? Odgovor  nam daje berlinski redatelj Joerg Steincek koji se zaputio u pustinjsku kolijevku tog predivnog žanra - Coachella Valley. Priču o njegovom glazbenom hodočašću kroz film "Lo Sound Desert"  (2015, USA, 94min) premijerno možete pogledati u četvrtak, u OKC-u Palach  s početkom od 20h. Ulaz slobodan.

Petak, 11.11. Distune i Stonerizacija vam predstavljaju : Cojones (Zagreb) + Lost Lucid (Rijeka) + Daliborovo Granje (Čakovec), @ Beertija

Cojones (Zagreb)
Muzika s mudima, stvarno?! Da; ime govori više od riječi, jer ova fantastična četvorka ima samo jedan cilj kad se popne na stage: prelomiti slušatelje bijesomučnom bukom koja postepneno prerasta iz heavy stonera u ubojiti rock ‘n’ roll. Mnogi bi rekli da su plod miksanja Witchrafta i Sabbatha sa Melvinsima i Kyussom i ne bi pogriješili, ali zapravo su vrlo posebni i autetntični. Konstantnim napadom na vaš sluh, postižu vrlo energično, i tehnički vješto, glazbu koja je, iako mračna i mistična i na trenutke depresivna,  vrlo ugodna za slušanje. Novi album "Resonate” dobiva samo pohvale kod kritike, a nakon evropske turneje i promocije u Zagrebu evo ih i u Rijeci.

Lost Lucid (Rijeka)
Lost Lucid je sletio na Zemlju 2012. godine. Uglavnom trio, ponekad kvartet, često praćen i video projekcijama, svira mješavinu psihodeličnog stoner rocka s mnoštvom improvizacije i efekata. Prvi snimljeni  EP pod nazivom ''Mad Camp'' izašao je 2015. godine, a u 2016. objavio se i live nastup pod nazivom ''Stoner Session 2016'' zabilježen u Palachu koji sadrži 3 potpuno improvizirana ''jama'' u trajanju od 80min.


Daliborovo Granje (Čakovec)
http://bit.ly/1Tsz1bm
Daliborovo granje je bend iz Međimurja u postavi bubanj, bas, dvije gitare i flauta. Sviraju psihodeliju u formatu post rocka.

Ulaznice u pretprodaji  po cijeni od 30,00kn nabvljive u Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a) i u sustavu Entrio, na ulazu cijena se penje na 45,00kn.

Subota, 12.11. Riječka premijera predstave-performancea "Dream of life" (Zagreb), @Pogon kulture
Prvi put u Rijeku stiže rock'n'roll predstava-perfomance  "Dream of Life", o životu i umjetničkom iskustvu Patti Smith.  Autori predstave su Ivica Buljan i Senka Bulić nadahnuti njenom autobiografijom "Just Kids" (2010.). Sjajan je to izlet u glazbenu povijest koji se potpuno posvećuje najvećoj rock pjesnikinji.
Senka Bulić u predstavi karizmatično utjelovljuje  kultnu heroinu, prati njen razvoj i atmosferu tog vremena te postepeno uvodi gledatelja u glazbeni vrhunac od šest pjesama kada predstava prerasta u pravi rock koncert !

Ovo nije 'obična' predstava, ovo je iskustvo, prepuštanje, ulazak u drugo stanje svijesti i duh vremena koji je diktirao smjerove umjetnosti. Težak zadatak koji je Senka Bulić besprijekorno oživjela. Sve ono što Patti Smith predstavlja i znači teško je pretočiti u samo nekoliko riječi. Predvodnica borbe za slobodu, uzor mnogima koji su sanjali, i koji sanjaju o pobuni i ljubavi, miru i rušenju granica...       Zato, ne propustite večer koju posvećujemo upravo njoj, prvoj i jedinoj kumi punka, Patti Smith.
Predstava 'Dream of Life' nastala je iz teksta Jelene Svilar i Morane Foretić.

Ulaznice u pretprodaji  po cijeni od 50,00kn nabvljive u Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a) i u sustavu Entrio, na ulazu cijena se penje na 75,00kn.

Subota, 26.11. KK Null (Japan) & Balazs Pandi (Mađarska) + DAW breaks (Rijeka),@Beertija
KK Null (Japan)
Pravim imenom Kazuyuki Kishino rođen u Tokiju 1961,poznati je japanski skladatelj, glazbenik i performer, mastermind projekta Zeni Geva - eksperimentalno inkomporiranog clasha psihodelično/death metal/hc punk/matematičkog noise rocka.
Poslije tridesetogodišnjeg iskustva sviranja gitare,odlučuje se u kasnijim 90-ima na istraživanje novih glazbenih vidika; oslanjajući se prvenstveno na svoje unutrašnje snage, ali često surađujući i s drugim umjetnicima, otkriva nove mogućnosti koje nudi elektronska glazba. Tako postaje tvorcem strukturiranog elektro-akustičnog ambijentalnog noisea, lomljivih ritmova i razasutih tonaliteta. Jedan od najvećih imena japanskog noisea, zaslužuje da ga se s pravom svrsta među kultne glazbene eksperimentaliste 80-ih i 90-ih godina 20.st.

Balázs Pándi (Mađarska)
Njegov instrument su bubnjevi,a u dosadašnjoj karijeri je surađivao sa mnogim umjetnicima diljem svijeta poput Keiji Hainoa,Venetian Snaresa, Otto van Schiracha, Last Stepa, Kilimanjaro Darkjazz Ensemblea i Zua. Također je svojevremeno svirao bubnjevne u projektu pod zazivom Blood of Heroes. Od 2009.godine intenzivno surađuje sa japanskim noiserom Merzbowom što rezultira u konačnici izdavanjem njihova tri live albuma. Ohrabreni uspješnim turnejama u proteklih nekoliko godina po Europi i Japanu, pod idejnim projektom Ohm Resistance, spremaju se za izdavanje novoga albuma u studenom 2016.

DAW breaks (Rijeka)
DAW breaks je eksperimentalni elektronski glazbeni projekt koji
žestoke ritmove spaja s ambijentalnim podlogama. Za fanove elektronske glazbe, metala, ali i ostalih autsajderskih glazbenih žanrova poput dronea i noisea.

Ulaznice u pretprodaji  po cijeni od 35,00kn nabavljive u Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a) i u sustavu Entrio, na ulazu cijena se penje na 55,00kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni