Vije-sti

Sleep stiže u Ljubljanu, predgrupa im zagrebački Cojones

Sleep stiže u Ljubljanu, predgrupa im zagrebački Cojones

Stoner bogovi, zadimljeni astronauti dooma, vrhovni svećenici teških riffova i masnih groovova, američki bend Sleep stiže u ljubljanski klub Kino Šiška 18. travnja 2019.

Nakon što su se 1998. godine raspali, nitko nije očekivao povratak, ali skoro 20 godina kasnije šokirali su fanove naglim povratkom na scenu objavom odličnog novog albuma "The Sciences", za kojeg nitko nije ni znao da se snima. Album je dočekan odlično od strane fanova i kritike, a sada, u sklopu europske turneje, dolaze u naše susjedstvo dolaze pokazati da su jači nego ikad.

Kao predgrupa nastupiti će fenomenalna groove rock četvorka Cojones. Na sceni aktivni već 13 godina, jedan su od najboljih bendova ovih prostora koji je svoju respektabilnost ipak više stjecao van granica. Njihov posljednji, treći album iz 2016. (“Resonate”) izdan za domaću PDV etiketu, dočekan je hvalospjevima kritike kao „jedan od ponajboljih rock albuma općenito snimljenih na ovim prostorima“ i „rock album veći od cijele rock scene“ uz s pravom rašireno uvjerenje da uistinu ima kvalitetu za postati antolologijskim.

Cijena karte iznosi 24 eur, a moguće ih je kupiti na slovenskom Eventimu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni