Vije-sti

Ruski Purgen dovodi HC punk feštu u Attack!

Ruski Purgen dovodi HC punk feštu u Attack!

CBGB style Vam ovaj put predstavlja ruski HC punk bend Purgen koji će svoj 25. rođendan benda proslaviti u Zagrebu 21.2. Bend do sad nikad nije bio na ovim prostorima pa se očekuje odlična fešta! Kao goste organizatori su pozvali jedne i jedine Bamove, i uz njih mlade nade sa zagrebačkih ulica pod imenom Gajba!

Purgen (Пурген) je hardcore punk bend iz Moskve, srca Rusije. Bend je osnovao pjevač Ruslan i njegov kolega Chikatilo. Prve dvije godine ime benda je bilo "Lenin-Samoutik" - (Lenin Dildo). Prvi album benda pod imenom Purgen je bio ''Vse Gosudarstva – Konclagerja" ( Svi gradovi - koncentracijski logori ) koji je izdan 1992. Godinu nakon, izdali su "Transplantacija Mirovozzrenija" ( Transplantacija stavova ). Nakon tih albuma postaju prepoznatljivi po svom "kanta" zvuku, brzim i bučnim pjesmama te provokativnim tekstovima. 1994. snimljno je i izdano re-izdanje LP "Transplantacija Mirovozzrenija" ( Transplantacija stavova ). Nakon toga bend se raspao zbog siromaštva. Većinu koncerata su svirali za putne troškove, a život je skup kažu.

Ruslan je 1995. upoznao braću Gnom i Panamo i pozvao ih u bend. Izdali su ''Radiacionnaja Aktivnost iz Musornogo Baka" (Radioaktivnost iz kontejnera za smeće) na kojem se napokon prepoznaje njihova kvaliteta i agresivni stavovi.1997. uz pomoć basista iz njemačkog benda Grune Noise, Purgen izdaju "Filosofija Urbanisticeskogo Bezvremenija" (Filozofija urbanih teških vremena). Zahvaljujući tom albumu, prepoznaje ih diskografska kuća Hobgoblin Records. Uz njihovu pomoć bend postaje sve više popularan, a i koncerti su im puni pankera. U to vrijeme svirali su turneju po Njemačkoj, koja im je ujedno bila prva turneja izvan Rusije. 1999. album ''Toksidermisty Gorodskogo Bezumija (Toksidermija urbane ludosti)'' je bio preokret za Purgen. Nisu više bili demo bend i 2000. su svirali veliku turneju po Rusiji. 2003- izlazi album ''Razrusenie Dlja Sozidanija" (Razrušenje kreacije). 2004 objavili su "Protest Detalej Mehanizma"  koji sadrži 23 pjesme i čini kompilaciju najboljih pjesama sa zadnjih 6 albuma.

Bamovi?  Ko ih ne zna, lako bi se napio s njima! Nisu jako dugo imali gig i navodno da se nabrijavaju za ovu gažu, tak da će bit razvaljivanje prije samog početka Purgena!
Album Bamova možete skinuti ovdje.

Mlade HC nade sa ulica grada Zagreba, Gajba,  česti su gosti manjih klubova u Zagrebu,  a u slobodno vrijeme skaču na svim ostalim koncertima. Sigurni smo da će dobro zagrijat atmosferu, tako da treba da vas pozivamo da u Attack dođete što ranije.
Njihov EP iz 2015. možete skinuti ovdje.
Minimalna donacija za ovaj gig biti će 40kn a karte će biti dostupne samo na ulazu u klub, stoga dođite što ranije, da nebi bile suze puštene jer karata više nema! Vrata kluba otvaraju se u 20:00 sati, a gig starta u 20:30.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni