Vije-sti

Six Pack i One Step Away uskoro u Vintageu

Six Pack i One Step Away uskoro u Vintageu

Six Pack se 10 mjeseci nakon velikog održanog koncerta u Tvornici Kulture povodom 20 godina benda vraća u Zagreb, no ovog puta u nešto intimnju atmosferu Vintage Industrial Bara. U petak, 30.10. Six Pack će nas provesti kroz svoje nezaboravne punk hitove, te predstaviti i poneku novu pjesmu od kojih single "Bože čuvaj premijera" već možete pronaći na internetu, a uskoro stiže i spot.

Kako je bilo u Tvornici kulture 24. siječnja pročitajte ovdje

Od članova bendova s različitim glazbenim usmjerenjima koji su tada činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u listopadu 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju mnogih glazbenih kritičara i publike, jedan od najutjecajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock sastava na Balkanu. Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, Six Pack je jedan od prvih underground bendova s ovih prostora koji je probio granice svoje matične zemlje i svirao gotovo po cijeloj regiji, ali i šire (Grčka, Nizozemska).

Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspjeo napisati neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rock povijesti, a isto tako i iskritizirati sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema. Diskografija benda počinje albumom "Pretnja ili molitva?",  nastavlja se kultnim izdanjem "Fabrička greška", totalno sirovim i beskompromisnim "Minut ćutanja" te veličanstvenim "Musique", koji je jedan od naprodavanijih rock albuma u Srbiji proteklih desetak godina. Posljednji i aktualni "Epicentar" je do sada sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova.

Uz legendarni Six pack kao predgrupa nastupiti će ponovno okupljeni kc/vž punkeri One Step Away.

Ulaznice po pretpodajnoj cijeni od 35kn možete pronaci od 17.9. u Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu i Vintage Industrial Baru,  dok će na ulazu karte biti 45kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni