Vije-sti

Slash feat Myles Kennedy & Conspirators: “The Dissident” – Novi singl uoči zagrebačkog koncerta

Slash feat Myles Kennedy & Conspirators: “The Dissident” – Novi singl uoči zagrebačkog koncerta

Pjesma “The Dissident” novi je singl kojeg su Slash, Myles Kennedy & The Conspirators skinuli sa svog aktualnog albuma “World On Fire”, a povodom skorog početka velike europske turneje.

“Melodija u “Dissident”-u je katalizator cijele pjesme. Došla mi je na “Apocaliptic Love” turneji, odsvirao sam je dečkima i svidjela im se. Tu i tamo smo se zezali s njom na koncertima, ali sam znao da ću napraviti pjesmu od nje jednom kad dođem kući. Napravio sam dosta različitih djelova pjesme tijekom toura i na kraju sam sve te ideje poljepio i dobio gotovu stvar. Pjesma, prema Mylesu, ima i jako političko značenje.” – tim riječima je Slash opisao svoj novi singl. Po mišljenju kritike i fanova “The Dissident” je vjerojatno najjača pop pjesme koju su Slash i Myles Kennedy napravili te čak sedma izdvojena s albuma “World On Fire”. Ranije su to bile naslovna “World On Fire”, zatim “Bent To Fly”, “30 Years To Life”, “Safari Inn”, “Stone Blind” i “Beneath The Savage Sun”. Samo izdanje dobilo je jako dobre recenzije, poput one u Metal Hammeru koji je istaknuo da “postoji puno toga što ćete voljeti na ovoj ploči I mnogo riffova koje nećete moći izbaciti iz glave”. Pratile su to i odlične pozicije na ljestvicama, pa je “World On Fire” ulovio 1. mjesto Billboardove top liste hard rock albuma, 2. mjesto rock albuma te čak četranaest pozicija unutar top 10 na raznim europskim listama.

Prva objava Slashevog dolaska u Zagreb izazvala je nezapamćenu reakciju fanova iz cijele regije jer je koncert na Šalati jedini kojeg će ova rock legenda odsvirati na potezu od Milana do Bukurešta, uz odlazak u Beč koji je po planu šest dana nakon Hrvatske.

Ovih dana na rasporedu su im preostala tri datuma američke turneje, a onda, 28. svibnja u helsinškom Ice Hallu kreće europska serija koja trenutno sadrži 25 nastupa. Slash, Myles Kennedy i The Conspirators posjetit će velike festivale poput Rock In Park-a, Rock Am Ring-a, Pinkpopa, Downloada, Hellfesta i Rock in Rome-a, kao i dvorane u Barceloni, Madridu, Genevi, Oslu, Stockholmu, Berlinu, Hamburgu i mnogim drugim gradovima.

Posebna zanimljivost je da je Slash 26. lipnja trebao imati slobodan dan na touru, ali su na njegovo inzistiranje Zagreb i Hrvatska naknadno uvršteni na popis koncerata. Evidentno su još i kod njega živa sjećanja na prošli dolazak u ove krajeve, kad je, u veljači 2013. rasprodao ljubljanski Tivoli.

Slasha, Myles Kennedyja i The Conspirators u Zagreb dovodi LAA.

Ulaznice

Cijena ulaznice će do 25. lipnja izositi 190 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 220 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni