Vije-sti

Spartanske pripreme Toma Jonesa za Hrvatsku i Sloveniju

Spartanske pripreme Toma Jonesa za Hrvatsku i Sloveniju

Kako bi izdržao turneju Tom je uz pomoć “dijete špiljskih ljudi” I boksanja skinuo 15 kilograma. Sada se, kaže, osjeća kao mladić, a kako dobro izgleda i još bolje pjeva moći ćete se uvjeriti 18. lipnja u Ljubljani i 1. srpnja u Dubrovniku

Legendarni glazbenik, veliki šarmer i maestralni performer u travnju je krenuo na veliku američko - europsku turneju u sklopu koje će 18. lipnja. 2019. u organizaciji Star produkcije nastupiti u ljubljanskoj dvorani Stožice. Prvi koncert 78 - godišnjeg Velšanina u Sloveniji bit će idealna uvertira za Jonesov ljetni nastup u Dubrovniku, 1. srpnja na Dubrovačkim ljetnim igrama. Kako bi bio spreman za nastupe koji slijede, ovaj svjetski priznati pjevač raskošnog baritona odustao je od alkohola, pronašao je nutricionista koji mu je promijenio jelovnik, a vratio se I staroj ljubavi – boksanju.

- Imao sam 104 kilograma. Uz večeru sam stalno pio bocu crvenog vina, nisam pazio na prehranu i kad sam vidio da više ne mogu stati u staro odijelo odlučio sam na tome poraditi - kaže Tom. Prestao je jesti konzerviranu hranu i prebacio se na sirove i svježe namirnice, a u pet mjeseci izgubio je 15 kilograma.

- Riječ je o dijeti koja se temelji na namirnicama koje su jeli špiljski ljudi koji su bili isključivo lovci. Možeš jesti meso, ribu, povrće, a nikako šećer, žitarice i ugljikohidrate - objašnjava Jones. Iako je u mladosti boksao s bivšim svjetskim prvakom Muhammadom Alijem, Tom danas ima trenera koji ga drži vitalnim. Kako bi održao formu boksa dva puta na tjedan, a ostale dane ide u teretanu. - U sat vremena "spržim" 630 kalorija, a nakon toga se ponovno osjećam kao mladić - iskren je glazbenik.

U karijeri je prodao više od 100 milijuna albuma, o njegovu životu napravljen je mjuzikl “Tom: A Story od Tom Jones”, “težak” je više od 170 milijuna funti, a 2005. godine proglašen je najbogatijim glazbenikom u Walesu. Unatoč godinama Tom neumorno radi pa uz turneje i snimanje albuma posljednjih nekoliko godina jedan je od sudaca u BBC-jevu showu “The Voice” sa zaradom od 500.000 funti po sezoni.

Tom u Sloveniji najavljuje spektakularan koncert kao presjek dugogodišnje karijere na kojem će izvesti svoje najveće hitove. Glazbeni spektakl ovog legendarnog pop rock pjevača s istinskim ritmom za blues i soul, koncert je koji se mora doživjeti, a ulaznice za nastup 18. lipnja u dvorani Stožice možete kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni