Vije-sti

Svečani start soničnih bicikala - Provjerite kako zvuči Zagreb na 30. MBZ-u!

Svečani start soničnih bicikala - Provjerite kako zvuči Zagreb na 30. MBZ-u!

Ispred zagrebačke Galerije Greta u četvrtak je u 18 sati svečanim startom otvorena vožnja za sonične bicikle "Ispod fontana" britanske multimedijalne umjetnice, skladateljice i performerice Kaffe Matthews.

foto: MBZ 2019, credit: Vilim Hlušička

30. MBZ je od Matthews naručio vožnju za sonične bicikle upravo za određenu rutu grada Zagreba, a važno je istaknuti da ova autorica vrlo često kroz svoje radove te u suradnji sa samim naručiteljima i lokalnom zajednicom, progovara o određenim specifičnostima, problemima ili vrijednostima specifične lokacije za koju radi.

foto: MBZ 2019, credit: Vilim Hlušička

Kaffe Matthews je prerezala crvenu vrpcu i time označila start, a sama je povela prvu vožnju na oduševljenje svih okupljenih. Sve do zatvaranja festivala, iz zagrebačke Ilice i Galerije Greta Zagrepčani imaju mogućnost da kroz 45-minutnu vožnju na sasvim nov i neuobičajen način dožive ulice grada Zagreba. Zagrebačku vožnju za sonične bicikle „Ispod fontana“ Matthews je pripremala kroz radionicu sa zagrebačkim srednjoškolkama te je upravo njihova priča i urbano iskustvo podloga za ovu sjajnu vožnju.

foto: MBZ 2019, credit: Vilim Hlušička

Podsjetimo, 30. muzički biennale Zagreb svečano će biti otvoren u Kinu Europa u subotu 6. travnja, a ovogodišnji MBZ predstavlja široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Na MBZ-u će nastupiti preko četiri stotine domaćih i stranih izvođača – orkestara, ansambala i renomiranih solista – koji će kroz koncerte različitih žanrova, prostorne instalacije i kazališne predstave publici predstaviti najbolje od svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Program se odvija na preko 10 lokacija u gradu Zagrebu – od kazališta i koncertnih dvorana do kulturnih centara, kao i na njegovim ulicama, na otvorenom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni