Albumi

Prvijenac hvaljenih zagrebačkih country-rockera

Prvijenac hvaljenih zagrebačkih country-rockera

Za zagrebački country and roll bend Country Strike, prošla godina je iscrtala veliku ulaznu putanju. Dugogodišnjom lepezom kroz raznovrsne žanrove te nevjerojatnom ljubavlju za glazbom, članovi melodiozno ruše prepreke. Primjer predanosti i kvalitete nakupljenog iskustva dokazali su i u Texasu gdje ove godine po drugi put osvajaju nagradu i to za izvođača godine. Možda naizgled dojam odmjerenosti svakako poništavaju izlaskom debi albuma kroz koji interesantno i autentično prolaze modernijim mirisom countrya.

Bend albumom "Go Time" pod izdavačem Nota Bene records pokazuje da ima stav prema slušatelju i daje elokventni nastavak autorskog rada bogatijeg s tri nove pjesme.

Poznatijom pjesmom "Mama Didn't Raise No Fool" pokazuju odmak od ostalih stvari na albumu. Kako i sam naslov naslućuje, započinju visokokalorično s mudrom rock vokalnom teksturom. Na prvu sam si umislila echo mix RHCP-"Can't Stop" i Maidena-"The Trooper", ali country i jest prizvuk miješanja stilova koja ne mora nužno biti nošena nekom nakupinom raznih melodija jer svaka vrsta oslikava drugačije.

Degradacijom od prethodne, u pjesmi "That's What Friends Are For" više se osjeti domena samog country-a. Razigranošću prijateljskim rukovanjem basa i gitara, melodiozno nas nosi kroz igru gdje se mogu pobuditi slike. Tomislav Vedrina svojim vokalom dodatno osvježava značenje prijateljstva u pjesmi.

Činjenica da su prirodni ekstrovert u glazbi pokazali su u dalekom Texasu što za bend s ovih prostora nije zanemarivo. Pohvale su stigle i na prvi singl "Teardrops Of Goodbye" koji je prepjev kultne "Suze za Zagorske brege" gdje pokazuju country kao spoj "umiješanih sastojaka" u aranžmanu Marija Hendije, Tomislava Vedrine i Tomislava Golubana. Usna harmonika donosi posebnu "miris" doma. Duboki vokal namiguje raznim umjetnicima poput Brada Paisleyja.... i donosi nacrt rodnog mjesta te odlaska u svijet.

Kako svijet treba okusiti za dodatnu empatiju tako i "You gotta be country music,you can't just sing it". U "I Ain't Your Man",tekst potpisuje basist Marko Karačić. Vokalno instrumentalna nostalgija vuče kroz pronalazak sebe u ostavljanju osobnog tereta. Balans na albumu uveden je kroz plesni "beat" ukomponiran u naslovnu "Go Time". To dugoiščekivano izdanje samog albuma ne dopušta da izađete iz ritma. Gimnastičke country akrobacije drže u napetosti sve do obrata na 2:25 gdje mašta preuzima vodstvo i uvede u country s prizvucima roll-western-blue-s-grass-reggae...

Albumom "Go Time", Country Strike je pokazao kako je vrijeme samo "elevaž" tj. dozrijevanje u glazbi. Country i dalje zadržava svoju mistiku unikatnosti kroz:"...ain't nothing but three chords and the truth." 

Popis pjesama:

1. Go Time, Already!? 
2. I Ain't Your Man
3. That's What Friends Are For
4. Teardrops of Goodbye
5. Mama Didn't Raise No Fool

Top pjesme*