Vije-sti

Country-rock večer u Saxu uz dva odlična benda

Country-rock večer u Saxu uz dva odlična benda

Jedna noć, dva energična benda i jedan show koji će zasigurno zadovoljiti sve vas željne zvuka koji se može jednostavno opisati kao "Too rock for country, too country for rock'n'roll"!

"Jako smo sretni što Vam možemo najaviti početak suradnje naša dva benda u projektu čiji je cilj pružiti publici najbolje od hrvatskog southern rocka na jednome mjestu, a premijera će se održati u zagrebačkom klubu Sax!, 5. siječnja 2019." - poručili su izvođači.

Datum je odabran simbolički jer se podudara sa početkom godine, a i zato što Second Hand Band slavi 16. obljetnicu gostovanja u zagrebačkom klubu glazbenika - Sax! te se time na najbolji način obilježava i početak novog poglavlja u djelovanju ovih bendova.


Zvuk koji promoviraju ova dva benda izgrađen je na čvrstim temeljima bezvremenskog rocka i uticaja kojega na njega ima tradicija američkog juga - blues i country. Dok neki takav zvuk nazivaju southern rockom ili country rockom radi se o širokom spektru izričaja koji je u novije vrijeme svoj uticaj proširio i na druge glazbene žanrove te postao dio mainstream produkcije.

Unatoč zajedničkim glazbenim vrijednostima The Second Hand Band i Country Strike u svome nastupu, kroz autorski rad i interpretacije probranih obrada, predstavljaju vlastiti pristup ovome zvuku na način i na razini jedinstvenoj na našim prostorima.

The Second Hand Band je hrvatska southern rock institucija i tradicionalni su gosti Saxa kao i uvijek spremaju vas zapaliti onako kako to oni rade - LOUD AND PROUD! Repertoar će se bazirati na autorskim pjesmama sa nadolazećeg albuma koji predstavlja vrhunac dugogodišnjeg rada i ljubavi prema glazbi koju stvaraju uz pomno probrane southern rock covere.

Country Strike je zagrebački bend s internacionalnim uspjehom koji predstavlja jedinstven spoj modernog countrya i rocka. Uz dvostruku pobjedu na Texas Sounds International Country Music festivalu u SAD-u kreću u osvajanje europske country scene te uz svoj autorski materijal predstavljaju kolekciju hitova koje ćete rijetko čuti, a još rjeđe u ovakvom ruhu.

Radi se o duplom koncertu gdje će svaki bend imati ravnopravni nastup.

Cijena ulaznice: 30kn
Prodaja isključivo na ulazu u Sax!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni