Intervju

Rezerve:

Rezerve: "Ispred nas je novo poglavlje i puno posla"

Makarski bend Rezerve svojim glazbenim izričajem privlači sve veću pažnju publike. Pred njima je samostalni koncert u Tvornici kulture koji će se održati u četvrtak, 15. studenoga. Bio je to povod razgovora sa Šimom Lalićem.

Gdje se skrivaju Rezerve prije izlaska na pozornicu Tvornice kulture?

Što se samog dana koncerta tiče, poznavajući nas vjerojatno ćemo pokušavati ne puno jesti jer imamo loših iskustava. Nakon tonske probe ćemo pretpostavljam otići negdje jesti, zabiti se u bekstejđ, umirati od nervoze, a pokušavati djelovati kul. Što se ovih proteklih nekoliko dana tiče, rukama i nogama promoviramo koncerte u Tvornici i Palachu da dođe što više svijeta pa da bar ta trema bude opravdana.

 

Jeste li zadovoljni koliko je publike dosad upalo „Ravno u zamku” vašeg novog albuma?

Svakim danom nas ima sve više i općenito smo poprilično zadovoljni kako taj naš put do sada izgleda. Zahvalni smo svakome tko nas je prepoznao i koga smo poveli sa sobom. 

 

 

Kako je Neno Belan komentirao vaš glazbeni izričaj?

Nemam pojma. Kriva adresa. Sa gospodinom i bendom smo se upoznali kada smo im otvarali koncert u Tvornici i mislim da smo nešto kratko porazgovarali o modi.

 

Treba li modernom rock'n'rollu više romantike?

Mislim da nisam kompetentan odgovoriti na to iz te pozicije. Mi to radimo na taj način i to nam odgovara. To smo mi. Znam da je floskula, al isto tako sam mišljenja da je tema nebitna dokle god je iskreno i iz srca. Onda je valjda i dobro.

 

Na koju ste pjesmu s debitatnskog albuma najponosniji?

Ovisno o raspoloženju. Nemamo određenog favorita niti smo izvođači koji se baziraju na četiri singla pa poslije popunjavaju album. Prije početka snimanja cilj nam je bio napraviti dobar album koji publika može preslušavati u komadu jer smo i sami taj tip ljudi. Jasno mi je da takav format muzike na jednome mjestu nema više gotovo pa nikakvog smisla, ali mi smo dovoljno glupi da i dalje u tome ustrajemo.

 

 

Što vas inspirira ovih dana?

Inspirira nas sama činjenica da smo u prilici baviti se glazbom koju volimo i da smo startali sa radom na novom materijalu. Uzbuđenje je na visokom nivou jer od izlaska albuma u lipnju nismo bili kreativno aktivni. Ispred nas je novo poglavlje i puno posla.

 

Prije vas će u Tvornici nastupiti zagrebački bend PigPop. Kako to da su oni odabrani za zagrijavanje publike?

PigPop su naši prijatelji sa kojima smo već i ranije svirali. Točnija poveznica su bubnjari. Njihov Ivor Plužarić i naš Tomo Miladinović se znaju već sto godina. Oni su odlični, super uživo i već smo vidjeli da pašemo jedni drugima pa je to onda bio logičan i jednostavan izbor.

 

Što publika može očekivati od Rezervi u Tvornici?

Publika može očekivati jednu zabavnu rokenrol večer, mi ćemo dati sve od sebe da budemo na visini zadatka i da iz Tvornice svi izađu zadovoljni i zaljubljeni.