Vije-sti

Želiš postati glazbeni novinar? Prijavi se besplatno na Malu školu Rock&Off novinarstva!

Želiš postati glazbeni novinar? Prijavi se besplatno na Malu školu Rock&Off novinarstva!

Rock&Off je godišnja glazbena nagrada po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog od predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija raznih hrvatskih medija koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, hip-hop i elektronsku scenu. Kao novi projekt, a ujedno prvi edukacijskog tipa, organizatori Rock&Offa će održati Malu školu Rock&Off novinarstva.

Riječ je o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima. Edukacija traje od prosinca do veljače. Mentori su iskusni glazbeni novinari (Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Krešimir Blažević i Maja Trstenjak), a gosti predavači, njihove kolege iz različitih tipova medija (televizija, radio, podcast, društvene mreže). Koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju.

Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

 

Polaznicima će biti osigurano:

- novinarski start paket

- besplatno korištenje Deezera na godinu dana (za potrebe preslušavanja i recenziranje albuma)

- besplatan ulaz na koncerte Rock&Off izvođača (po dogovoru) u trajanju programa u gradu Zagrebu

- mogućnost praćenja svih nominiranih Rock&Off izvođača kroz prosinac i siječanj 2019./2020. godine

- akreditacije za praćenje svih događanja u organizaciji Unisona tijekom cijele 2020. godine

- najuspješniji polaznici će dobiti glavnu nagradu Iskona te put i smještaj na Porin 2020.

- svi autorski radovi koje napišu polaznici bit će predstavljeni na portalu rockoff.hr

- certifikat o sudjelovanju u Maloj školi Rock&Off novinarstva

 

Prijaviti se mogu sve osobe koje iz prve ruke žele saznati više o rock&off novinarstvu, unaprijediti svoje novinarske vještine ili otkriti neke nove. Osobe trebaju imati od 15 do 25 godina i ne moraju nužno imati novinarsko iskustvo.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: kontakt podatke, životopis, recenziju albuma, koncerta ili autorski osvrt nekog glazbenog događaja (do 1500 znakova) ili ako ih već imaju, linkove na dosadašnje kritičke radove. Sve navedeno treba poslati na e-mail adresu info@rockoff.hr s temom maila Mala škola Rock&Off novinarstva.

Prijava traje do 1. prosinca 2019. godine. Prijave koje ne budu imale sve navedene elemente ili stignu nakon navedenog roka, nažalost se neće uvažiti. Svi prijavljeni će biti kontaktirani najkasnije do 4. prosinca 2019. godine. Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve prijavljene, a sam edukacijski program provodit će Unison - Hrvatski glazbeni savez u partnerstvu s HDS-om, Tvornicom kulture, FPZG-om i Iskonom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni