Koncerti

Sudar Percussion - domaći projekt koji zaslužuje svjetsku slavu

Sudar Percussion - domaći projekt koji zaslužuje svjetsku slavu

Prava revolucija u pravo vrijeme - kada pomislite da domaćoj glazbenoj sceni nedostaje kreativnosti i kvalitete, Sudar Percussion vas uvjeri u suprotno.

Produkcijski izuzetno zahtjevan projekt unutar najboljeg koncertnog prostora. Glazba Jeana-Michel Jarrea u izvedbi udaraljkaškog kolektiva ispunila je Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog te stvorila glazbenu magiju kakva se rijetko viđa. 

Sudar Percussionfoto: Sudar Percussion, credit: Zvonimir Bregeš

Jedinstveni projekt "Oxygene" glazbeno je scenski spektakl za sve uzraste, a posebno je dojmio srednjoškolce koji su činili većinu sinoćnje publike. Zašto se igrate s vlastitim planetom? - poruka je kojom je zaključen "službeni" dio programa, uz desetak velikih plavih balona koji su animirali publiku, simbolizirajući Zemlju. 

Pomno isplanirana koreografija, impresivna scenografija uz mnoštvo kvalitetnih glazbenih gostiju, predstavio je Sudar Percussion kao najperspektivniji domaći projekt za buduću uglednu inozemnu karijeru. Uživo ispituju mogućnosti udaraljki, instrumenata koji se često u sličnim projektima zamijene elektronskom verzijom, što slušatelju gotovo uvijek doživljaj. 

Treći studijski album ovog velikana elektronske glazbe, "Oxygene", prvi koji nije objavljen kao soundtrack, sastoji se od ukupno šest djela, bila je glavna nit vodilja, temelj pomno isplaniranog glazbeno-scenskog performansa. 

Sudar Percussionfoto: Sudar Percussion, credit: Zvonimir Bregeš

Koncertni majstor Darko Sedak Benčić, trubačkom je solo dionicom odao počast astronautu Ronu McNairu koji je trebao snimiti istu za osmi studijski album "Rendez-Vous", što bi bilo prvo glazbeno djelo ikada snimljeno u svemiru, a također i prvo korištenje puhaćih glazbala u elektronskoj glazbi.

Inovativnost Jeana-Michela Jarrea naslijedila je ekipa iz Sudar Percussiona koja je scenskim pokretima uz veliko sviralačko umijeće animirala publiku, impresionirala video projekcijama na velikom platnu te tako stvorila nadrealnu atmosferu prenoseći poruke ljubavi i mira. 

Sudar Percussionfoto: Sudar Percussion, credit: Zvonimir Bregeš

Aktualni singl "Revolution" protresao je dvoranu uz gostovanje solista na violini, mladog Mateja Mihaljevića koji je hrabro uskočio u cipele velikana Stefana Milenkovića. 

Sudar Percussion, pomno isplaniran umjetnički projekt koji spaja i udahnjuje novi život različitim glazbenim žanrovima. Sve pod budnim okom bijelog anđela, karakteristično spajanje glazbene, filmske i plesne umjetnosti u koje je uložemo mnogo vremena i truda vrhunskih umjetnika. 

Glavni su akteri sinoć visoko podigli ljestvicu i dokazali da u Hrvatskoj postoji veliko zanimanje, ali i mogućnost stvaranja vrhunskih djela. 

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.