Koncerti

Mladi i perspektivni Seed Holden sinoć osvojili zagrebački Vinyl

Mladi i perspektivni Seed Holden sinoć osvojili zagrebački Vinyl

Kad sam se sinoć s dragim ljudima zaputila do Vinyla, pisanje recenzije nije ni izdaleka u planu. Željela sam samo izaći na piće, zabaviti se i pritom preslušati navodno „odličan, pa kako ne znaš za njih“ bend Seed Holden. Međutim, ispostavilo se da je to bio pun pogodak i da bendu više definitivno ne treba „navodno dobar“ u opisu, zbog čega smatram da bi uistinu bilo šteta ne podijeliti to i pritom im pružiti bar malo pozitivne reklame.

Seed Holden je bend osnovan 2012., a ove su godine izdali svoj prvi album naziva „Script“ koji smo jučer imali priliku preslušati uživo. Oboružani dvjema gitarama i bubnjem, trojac iz benda izvodi pretežno pop balade, ali s zamjetnim utjecajem countryja i bluesa, što bend čini posebnim i zanimljivim.

Nešto prije 22h svrku su otvorili prvim pjesmama s albuma, „Catch The Smoke“ i lepršavom „Hipster Girl“ uz koju je gotovo nemoguće pjevušiti. Pop balade presjekli su s malo blues ritmova, nakon kojih je uslijedila i obrada pjesme „Song For Zula“, koja je svima uspjela izvući smješak na lice.

Kako kažu, dečki svake godine u vrijeme Halloweena na svoj način obrade neku pjesmu mračnije tematike, a ove godine na njihovom se repertoraru našao jedan od najvećih rock glazbenika svih vremena, Bruce Springsteen. Nažalost, nisam zapisala o kojoj se pjesmi radilo, ali eto, zvučala je dobro pa neka to bude još jedan poticaj za otići na neku od njihovih svirki kad se pruži prilika. 

Njihali smo se u ritmu laganice „Moment Of Truth“, koja me silno podsjetila na još jedan odličan akustičan bend, zagrebački FOR, dok je nakon nje slijedila još jedna odlična obrada, ovog puta Radioheadove „Karma Police“. Za sam kraj sačuvana je mračna i tajanstvena“Lonely Rider“ za koju su dečki zatražili malo tišine kako bi pjesma mogla istinski doći do izražaja, a večer je zaokružena simboličnom „Crazy Game“.

Eto, sve u svemu, bio je to pametan izbor kako provesti četvrtak navečer. Lijepe melodije, još bolji tekstovi, jak vokal i najvažnije od svega, odličan zvuk kad se sve to iskombinira. Osobno, najviše su me se dojmili kad su malo zašli u country vode, mislim da im to najbolje leži. Želimo im sreću s pronalaženjem svog mjesta na estradnom nebu, zaslužuju to. 

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.