Nag-radne

Osvoji dva upada na koncert Protomartyra - podjeljeno

Osvoji dva upada na koncert Protomartyra - podjeljeno

Američki post-punk band Protomartyr uskoro dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu europske turneje, a na Sound Reportu možete osvojiti dva upada za koncert.

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Protomartyr NI" uz vaše puno ime i prezime te javno podijeliti ovaj članak na vašem Facebook zidu. Nagradna traje do nedjelje, 17. travnja, u 16 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednika koji će osvojiti dva upada i javiti mu. Sretno!

Josip Malenica osvojio je upad za sebe i još jednu osobu.

Bogati koncertni raspored po Europi uključuje nastupe u Irskoj, Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Austriji, Češkoj, Sloveniji, a prilika za vidjeti ih u Hrvatskoj je proljeće kada dolaze u Zagreb i Tvornicu kulture.

Prije dolaska u Europu, čak tri nastupa na američkom SXSW festivalu još jednom su Protomartyru osigurali hvalospjeve. Kritika je pohvalila njihove lukave melodije koje predvode gitarist i basist Greg Ahee i Scott Davidson te zaigrano bubnjanje Alexa Leonarda koje nadopunjuje glas frontmana Joea Caseyja. S naglaskom na novi album "The Agent Intellect" kojeg kritičari opisuju kao uradak u kojem bend utjelovljuje nihilizam i mizantropiju koja graniči s beznađem, nastupi benda kriju energiju i moć koja se odražava u jakim rifovima i impulzivnim ritmovima.

Protomartyr je osnovan 2008. godine u Detroitu te od tada testira granice između garage-rocka i post-punka, stvarajući svoj zvuk koji je drugačiji, neočekivan i nebrušen. Njihov zvuk uspoređuju s onim bendova Wire, The Fall, Pere Ubu, Constantines i Iceage, dok vokal Joea Caseya neki uspoređuju s onim Iana Curtisa ili Nick Cavea.

Debitantski album "No Passion All Technique" su izdali 2012. godine, nakon čega je uslijedio EP "Colpi Proibiti". 2014. donosi hvaljeni album "Under Color of Official Right" koji je kotirao jako dobro kod glazbenih kritičara. U tom periodu bend je bio na turnejama po SAD-u, Europi, te svirao na festivalima kao što su SXSW, CMJ Music Marathon ili Pitchfork Music Festival. Najnoviji uradak je album "The Agent Intellect" objavljen u listopadu prošle godine najavljen singlom "Why Does  It Shake", a s njega je skinut i "I Forgive You" te aktualni "Dope Cloud". I ovaj album dobio je odlične recenzije u medijima kao što su Pitchfork ili NME, a kritika hvali njihov mračni i introspektivni album, gorke tekstove te smatra da Protomartyr oživljavaju post-punk.  

Aktualni video spot za pjesmu "Dope Cloud" prikazuje dječaka kojeg maltretiraju dok je u telefonskoj govornici. To je još jedna pjesma koja opisuje trenutno stanje u Americi, slom civilnog društva i nehumanost. Repetitivni bubnjevi, elegantno strukturiran zvuk basa, upečatljiva i bučna gitara, daju podlogu za ovu pjesmu koja odiše nervozom, a redatelj spota je Lance Bangs koji je surađivao s imenima kao što su Pavement, Sonic Youth, Kanye West i Arcade Fire.

Ulaznice su u pretprodaji po 55 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni