Nag-radne

Osvoji majice i torbe Ferragosto Jam festivala - završena

Osvoji majice i torbe Ferragosto Jam festivala - završena

Imamo novu nagradnu igru u kojoj dijelimo 2x1 majicu i torbu Ferragosto Jam festivala. Bili ste na festivalu, ali si niste mogli priuštiti festivalsku majicu? želite prigodno odjeveni na Ferragosto Jam 9 festival ili jednostavno vam se sviđaju majice? Onda je ova nagradna igra taman za vas. K.L.U.B. Dostava zvuka, organizatori festivala Ferragosto Jam, osigurali su nam dvije XL majice i dvije platnene torbe za podijeliti našim čitateljima.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Ferragosto Jam majce nagradna" uz vaše puno ime i prezime, adresu, broj mobitela i email. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno. Nagradna traje do subote, 02.1. u podne, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!
Nagradna igra dostupna je samo stanovnicima Hrvatske.

Nagrade su osvojili Dario Mašinović i Toni Oreč

Deveto izdanje Ferragosto JAM festivala najavljeno je za 4. - 7. kolovoza 2016. na svojoj standardnoj lokaciji na Orahovačkom jezeru! Prvi najavljeni izvođači od njih 40-tak koliko će ih proći koroz novo izdanje festivala su Elemental, Atheist Rap te Auguste.

O Atheist Rapu i ptice na grani sve znaju, pa je najbolje dočarati atmosferu nedavnog koncerta u Vintage Industrialu  "Svirali su nam dobra dva sata, a publika nije jenjavala, plesalo se, pogalo, vrištalo i singalongalo. Zatvorivši glavni set sa "Sarajevo", momci su otišli na kratak predah, no Vintagom se orilo "Više ništa nije isto, nikad neće biti kao što je bilo ranije, ostaje nam samo borba, borba i sećanje..." I tako dalje, i tako u krug, dok Pop nije izašao na binu i uz pohvalu Fast Responsu najavio zaključnu numeru kultne Atheistove trilogije "Blue Trabant"-"Warburg limuzina"-...pogađate – "Car Core". Naravno, iskamčili smo i drugi bis, al kakav bi to uopće bio koncert Atheista  da se dvoranom ne prolomi "ORA je pravi način da...", jedan od prvih uradaka ikad. Ceremoniju je maestralno zatvorila  prigodna, valjda baš za te trenutke skrojena "Pesma za kraj", koja sama vrlo koncizno, al precizno opisuje sinoćnji, a vjerojatno i veliki broj ostalih koncerata – "Nemirne  noćne senke igraju kao žive, k'o ribari na moru mokri smo i puni soli. Mogli bi vrlo lako do besvesti ovako, al' ko zna na šta bi to ličilo kad svane novi dan." - napisala je u svom izvještaju Andrea Kovač.

Gordana Marković i Ivana Lulić dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste zajednički stvaraju glazbu od 2012. godine! Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljeni pop, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare. Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu, a s dolaskom bubnjara Jerka Jurina i Tomislava Leke na klavijaturama te Marka Radića na bas gitari, Auguste su ušle u novu fazu autorskog stvaranja. Ogoljeni pop zamijenjen je bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre gdje nimalo ne bježe od pitkog, ali ženstvenog popa. 

U prvoj rečenici biografije Elementala sažet je dio njihova uspješnog recepta – ovo je bend čija se glazbena baza nalazi u rapu, ali ih je teško svrstati u jedan žanr. Premda su davne 1998. krenuli kao tri MC-a te kao takvi objavili dva albuma, debitantski "Moj, njegov i njen svijet" (2000.) i "Tempo velegrada – Demiurg" (2002.), već trećim uhvatili su format sedmeročlane postave, netipične za općenito poimanje hip-hop kulture, i semplirane dionice zamijenili odsviranima. Izdanje je nosilo velike Elementalove pjesme poput "Romantike", "Iz dana u dan", "Sama", "Tako lijepa" te bend postavilo na vrh regionalne scene, zahvativši publiku koja ih je prihvatila i kao vrsne glazbenike i kao glasnike generacija. Početak godine obilježit će novi album Elementala koji su najavile pjesme "Goli i bosi" te "Sve je moje tuđe" – aktualni singl koji munjevitom brzinom osvaja radijski eter i slušatelje.

U prodaji su Festivalske Early Bird ulaznice po cijeni od 75kn, a mogu se kupiti u Entrio.hr sustavu i na entrio prodajnim mjestima.

O osmom izdanju Ferragosto Jama pročitajte OVDJE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni