Nag-radne

Osvoji upad na Antenat i Genetic Plant - podijeljeno

Osvoji upad na Antenat i Genetic Plant - podijeljeno

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru, Rock program Good Vibrations ovu će srijedu ući u svoju petu sezonu, a čast da ju otvore pripala je zagrebačkim bendovima Antenat i Genetic Plant. Putem Sound Reporta možete osvojiti jedan od dva upada koja dijelimo na koncert, a kako do njih saznajte u nastavku.

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je  "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "ANTNT"uz vaše puno ime i prezime, te podjelite ovaj članak javno na svom Facebook zidu. Nagradna traje do srijede, 21. rujna u 12 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući dvoje pobjednika koji će pokupiti po jedan upad.
Sretno!

Upade su osvojile Matea Kondža i Mirna Pavičić

Antenat je, nakon dva uspješna albuma, Subing (2006.) i Karavana (2008.), te bezbrojnih koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu, predstavio u ožujku 2013. godine svoj novi i još uvijek aktualni album „Izlet“. Njime je napravio izlet u novi zvuk, u nove glazbene pravce koji su obogatili njegov subreggae mozaik; izlet u live-svirku, jer novih 11 pjesama snimljeno je uživo; izlet u nove suradnje sa starim prijateljima: na albumu pjevaju Julien Bordier (bend Joke) i Ana Fabijanić, a violončelo svira Stanko Kovačić. Album je zavrijedio odlične kritike, a vrlo uspješna promotivna turneja tijekom prve polovice 2013. godine obuhvatila je dvadesetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon promotivne turneje Antenat je paralelno uz rad na novom materijalu odsvirao niz nezaboravnih koncerata među kojima je onaj u Vintage Industrial Baru prije nepune dvije godine posebno ostao u sjećanju zagrebačkoj publici.

Genetic Plant je dub/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. godine aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala poteškoća u svrstavanju te muzike pod određeni žanr (a što i samim članovima benda ponekad predstavlja problem). U skorije vrijeme očekuje se završetak snimanja prvog albuma, a kako će to sve skupa otprilike zvučati provjerite ovom prilikom u Vintageu!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a ako ih ostane zbog velikog interesa na dan koncerta će koštati 50 kn.

Satnica:
20:30 Početak
21:20 Genetic Plant
22:15 Antenat
00:00 DJ Kneža

Good Vibrations, program koji je premijerno predstavljen u listopadu 2012.,do sada je doživio 118 zagrebačkih izdanja, a tom je prilikom zasviralo preko 250 što domaćih, što stranih bendova. Imao je i  svoja međunarodna izdanja u Švedskoj (Göteborg i Värnamo) i Engleskoj (London) gdje je osim samog programa predstavljena i hrvatska alternativna scena. U veljači 2014. sa švedskom agencijom Studiefrämjandet započeta je razmjena bendova, a u tom je razdoblju Hrvatsku odnosno Švedsku posjetilo preko 60 bendova uz pomoć partnera kao što su INmusic, ZCUK Regenerator i drugi. Osim koncerata u sklopu programa održane su i tri panel diskusije s tematikom vezanom za glazbenu industriju, kao i brojne slušaonice, open micovi itd. U petoj sezoni program će se održavati svaku drugu srijedu, počevši od 21. rujna kada će nastupiti već spomenuti  Antenat i Genetic Plant.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni