Specijal

IC3PEAK – audiovizualni teror i zabranjivana futuristička opera uskoro u KSET-u

IC3PEAK – audiovizualni teror i zabranjivana futuristička opera uskoro u KSET-u

ZEZ ove godine predstavlja rusku senzaciju, kontroverzni IC3PEAK.

Projekt koji je nastao 2013. u Moskvi karijeru je započeo bazirajući svoj rad na engleskom jeziku, no na posljednjem su albumu na ruskom jeziku izazvali pravi uragan raznih reakcija što je rezultiralo čak i nasilnom otkazivanju koncerata.

Nastia Kreslina i Nikolai Kostylev witch house i rave sredine prvog desetljeća novog milenija prilagođuju ruskoj kulturi te stvaraju specifičnu glazbu uz neizostavne prateće vizualne efekte čime postaju kompletan audio-vizualni projekt. Svoju su glazbu tijekom godina proširili i do Brazila, gdje su naišli na mnogo istomišljenika, nakon čega je uslijedila turneja po SAD-u te Meksiku, 2016.

 

 

“Sweet Life” naziv je njihovog aktualnog studijskog albuma na ruskom jeziku koji je iznjedrio singl “Sad Bitch” s preko deset milijuna pregleda na YouTubeu.

Društveno-angažirane teme njihov su osvrt na trenutnu političku situaciju u Rusiji u kojoj se redovito susreću sa zabranama, gdje lokalne vlasti redovito otkazuju njihove koncerte.

 

 

Vrište ironične parole protiv ruske političke represije i autoritativnog sistema, posebice u kontekstu vladine anti-gay propagande: U Rusiji imamo tešku situaciju. Snimili smo ovaj spot s talentiranim i predivnim članovima queer društva iz Brazila i Rusije, kao osobni obračun i glasnu poruku ‘Jebite se’ našoj vladi, i svim dijelovima društva koji smatraju queer kulturu “nezdravom”. Želimo da svatko ima priliku biti ono što želi bez straha. Mi smo rijetki cvijetovi koji žele preživjeti u nemilosrdnoj džungli. Prirodno stvoreni, lijepi smo i jaki. Iz tame ciljamo na svjetlost. Mi jesmo, postojimo, blistamo. Granice su relativne. Da ih nadmašimo našom moći. - izjavili su članovi benda povodom izlaska provokativnog spota za pjesmu “Go With The Flow”.

U Zagrebu će nastupiti u sklopu ZEZ festivala u KSET-u 12. travnja 2019. Jednodnevne ulaznice po cijeni od 70/90 kn i festivalske po cijeni od 160 kn možete nabaviti u KSET-u te Dirty Old Shopu.