Specijal

Maja otkriva: Cubies

Maja otkriva: Cubies

Producentski duo imena Cubies na samom je početku glazbene karijere, no svojim specifičnim glazbenim izričajem polako bude zanimanje šire publike.

Nipplepeople je svojim electropopom nedavno uspio rasprodati Veliki pogon Tvornice kulture, dok su Cubies sa svojim electrorockom na vrlo sličnom putu. 

Elektronski post-rock zagrebačkoj su publici premijerno predstaviti prije samo nekoliko tjedana svirkom u klubu Vinyl, a pred njima je već veliki izazov - nastup na INmusic festivalu. Tamo će se bez ikakvog problema uklopiti i osigurati si i koju gažu izvan Hrvatske. 

 

 

Duo čine Zima i JJ, inače brat i sestra kojima je glazba u malom prstu. Završili su Muzičku akademiju, JJ svira gitaru, a Zima klavir. 

Standardan elektronski uzorak ukrasili su blago distorziranom gitarskom solažom koja je pobudila interes za ovaj bend već pri objavi prve pjesme "Cool City". Na trenutke i s blueserskim štihom, instrumentalno priča fluidnu priču lagano gradirajući uzbudljivost atmosfere koju stvara. 

 

 

U sljedeći su singl, pjesmu "Ti je ne voliš" naglasak stavili na vokale, a spot snimili sami. DIY pristup stvorio je simpatično predstavljanje karaktera grupe, minimalistički, no s mnogo zabavnih detalja. Ples uz ovu stvar je zagarantiran, a refren biste vrlo brzo mogli upamtiti. Jer ti je ne voliš, a ne možeš reći.

 

 

Treći singl malo je usporio tempo, a dodatnu produkcijsku kvalitetu u "Kada bi svi" unio je Srđan Sekulović Skansi. Izuzetno radiofoničan trebao bi postati stalni član domaćih radio postaja te tako ovom mladom i perspektivnom duu omogućiti da lakše dopre do publike koja možda i nije najzainteresiranija za ovaj žanr. Duh kultne grupe EKV nazire se na trenutke, no obavijen je modernističkim stavom uz mnogo, mnogo elektronskih eksperimenata.

S nestrpljenjem očekujemo njihov nastup na INmusic festivalu, jer u njihovom stvaralaštvu leži veliki potencijal koji bi uživo mogao postati još jasniji.