Specijal

Maja otkriva: The Bite

Maja otkriva: The Bite

Znate li tko posjeduje jedan od najseksi glasova Balkana?

To je pjevačica grupe The Bite, Ljiljana Zdravković, javnosti poznata, između ostalog, i kao radijska voditeljica beogradskog Rock Radija.

Dok se Zagreb "zgoržava" pojavom nove radijske postaje koja favorizira turbo folk glazbu, beogradski Rock Radio već nekoliko godina vrti sve ono što biste smatrali društveno ispravnim. Poznati glas se iz etera nedavno preselio na pozornicu, na čelo grupe The Bite koja je nedavno i zasjela na vrh Cenera Radija 101.

 

 

Prepoznatljivim je rokerskim riffovima dodana blueserska energija i stav koji će uskoro biti i objedinjen na albumu čiji detalji zasad nisu poznati.

Poznata su tri singla, tri pjesme koje će sve ljubitelje klasičnog rocka i prljavih distorzija oduševiti na prvo slušanje. Neiscrpan izvor energije, životne snage i iskustva koji je pretočen u stihove, The Bite čine glazbenici koji već petnaestak godina djeluju na lokalnoj sceni, a sada je došao red da istupe jedan korak naprijed. Novo su poglavlje u karijeri otvorili novom pjevačicom i bubnjarem te opasno zagrizli u sfere žestokog žanra.

 

 

"Da se ponovo rodim" jedina je pjesma na materinjem jeziku, dok su preostala dva singla "Lies" i "Go To Hell" na engleskom, spremni da se uklope na sve klupske regionalne pozornice, a možda i šire. Zagrizli su ozbiljno, instrumentalno spojili energičnost rocka, emotivnost i atmosferu bluesa s vokalnom senzualnošću i stihovima s jasnim stavom.

S novim ih albumom nestrpljivom očekujemo i na zagrebačkim pozornicima.