Vije-sti

The Bite predstavio spot za pjesmu

The Bite predstavio spot za pjesmu "Change"

Beogradski bend The Bite objavio je video spot za pjesmu “Change” s njihovog drugog studijskog albuma “Chains” objavljenog krajem 2019. godine.

Riff’n’Roll bend The Bite album “Chains” objavio je prije godinu dana. Snimanje spota za pjesmu “Change” bilo je u planu još tada, ali okolnosti im, kao ni bilo kojem glazbeniku na planeti, nisu išle na ruku. Pandemija ih je zatekla na samom početku promocije albuma, otkazali su mnogo nastupa i odgodili mnogo ideja koje su imali za ovo izdanje, ali ističu da je svaki trenutak dobar za pjesmu kakva je ova, jer, iako je pisana u nekim drugim okolnostima, sada je još aktualnija.
 
Postali smo površni i više nego ikad podložni (lošem) utjecaju medija i društvenih mreža. Laki na riječima koje plasiramo online, teški na djelima koja imaju smisla. Svako mišljenje koje nije naše je pogrešno, svaka ideja koja može odvesti ka boljem ima manu. Okolnosti u kojima živimo daleko su od onoga što želimo i mislimo da zaslužujemo, ali uvijek nam je neko drugi kriv što je to tako - objašnjava bend i dodaje da je situacija u kojoj se svijet našao ove godine sve to samo pojačala: Otuđeniji smo, bjesni, psihički iscrpljeni, zbunjeni onim što se dešava i uplašeni od onog što nam budućnost nosi. Promjene koje nam se nameću nas sada žuljaju, ali vrlo brzo će početi ozbiljno da bole. Zato pjesma 'Change' nosi možda i najvažniju poruku ovog albuma – promjena je u vašim rukama!

Iako je situacija s pandemijom na veliko utjecala na njihove planove pa i na realizaciju ovog video ostvarenja, zbog svega onoga što ova pjesma predstavlja, nije sasvim slučajno što se bend odlučio objaviti je baš sada, na samom kraju 2020. godine: Svi jedva čekamo da ovoj teškoj i stresnoj godini vidimo leđa i svi se nadamo da će sljedeća biti drugačija. Zato je sada trenutak da prestanemo 'u ponoć' samo da želimo nešto lijepo, nego da stisnemo petlju da se pokrenemo i da nam glavna novogodišnja rezolucija bude da mijenjamo sebe, a onda i svijet. Sve kreće od nas. Kada shvatimo da su najvažnije promjene u našim rukama, prestajemo ih se plašiti.

Snimanje i montažu spota potpisuje Bojan Stevanović (Kan i Lingus studio) a sniman je na jesen 2020. godine na više lokacija u Beogradu. “Možemo pokušati pobjeći od ružne svakodnevice i sivila koje nas okružuje - pojašnjava The Bite ideju spota: Ali koliko god brzo trčali, kad tad shvaćamo da se samo vrtimo u krug i sve se više s tim sivilom stapamo. Na kraju, jedino što ima smisla je da zastanemo, udahnemo duboko i da snagu potrebnu za borbu koja nas čeka pronađemo u sebi i ljudima oko sebe.

Pjesma „Change“ dio je albuma „Chains“ objavljenog u prosincu 2019.godine. Autor glazbe i teksta je Bojan Savić, a snimljena je i producirana u studiju „King Oliver“ (Ivan Srdanović). Digitalnu formu albuma objavio je “CD Baby” i izdanje se može naći na najrelevantnijim glazbenim streaming servisima. Izdavač CD-a je sam bend a fizičko izdanje albuma dostupno je putem službenih stranica benda kao i u Multimedia Music Record Store u Sremskoj 2.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni