Vije-sti

Florence + The Machine iznenadili novim singlom i spotom

Florence + The Machine iznenadili novim singlom i spotom

„King“ je pjesma koja se bavi temama obitelji i ženstvenosti, a ponajviše opiranjem unaprijed definiranim rodnim ulogama, što se da iščitati i iz naslovnog stiha „I am no mother, I am no bride - I am king“.

Biti glazbenica i dan danas ženama predstavlja izazov u odnosu na glazbenike čije karijere napreduju neovisno o biološkim preduvjetima. Potaknuta time, a kao netko tko je trenutačno u srednjim tridesetima, Florence Welch nastavlja se boriti s takvim preprekama te uz novi singl komentira:

„Kao umjetnica, nikad nisam previše razmišljala o svom spolu, samo sam se bavila svojim poslom. Bila sam jednako dobra kao i muškarci i uvijek sam se osjećala kao dostojna konkurencija. Ali sada, kada sam u svojim tridesetima i kada razmišljam o svojoj budućnosti... Odjednom osjećam kao da su moj identitet i moje želje ugrožene. Biti izvođač, ali i istovremeno željeti zasnovati obitelj nije jednostavno kao što je to za moje muške kolege. U životu sam inspiraciju pronalazila gotovo isključivo u muškim izvođačima, a sada po prvi put osjećam kako se između mene i mojih idola nalazi nepremostivi zid – jer sam primorana donijeti odluke koje oni nikad morali donositi“

„King“ je objavljen u pratnji filmičnog video spota kojeg potpisuje Autumn de Wilde.

„King“ je odsad dostupan na svim glazbenim streaming servisima: https://florence.lnk.to/KingID

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni