Vije-sti

Najavljeni su Dani Savske u Vintageu i Kavezu

Najavljeni su Dani Savske u Vintageu i Kavezu

"Ovo ljeto u gradu Zagrebu obilježila su mnoga umjetničko-glazbeno-kulturna događanja, a nama je palo napamet kako se sva ta sjajna i kvalitetna zbivanja odvijaju gotovo uvijek oko strogog centra grada pa smo odlučili napraviti tzv. "decentralizaciju". Savsku mnogi Zagrepčani doživljavaju kao sivu, prepunu semafora, uvijek zagušenu prometom, cestu kojoj nikako da dođe kraj. Stoga smo Savsku odlučili obojati kulturnim i inim dogaanjima, udahnuti joj malo veselja. Ovo su 0. Dani Savske, sljedeće godine bit će 1. i program će biti kud i kamo šareniji." - poručuju iz Vintagea.

0. Dani Savske započet će u srijedu 07. rujna u 16 sati sa Sajmom vinyla i ploča, a od 21 sat, u novootovorenom vrtu Vintagea i Kaveza nastupaju soul, funk i groove majstori Stank! & brat SlipMat u FUNK DRAMI. Prijave za sajam vinyla i CD-a mogu se slati u inbox na Facebook stranici kluba Kavez. 

Drugog dana, 08. rujna u 21 sat Bebe na Vole, omiljeni i genijalni glazbenik, održat će besplatan koncert u vrtu. 

U petak 9. rujna u 19 sati fotograf Roberto Pavić otvorit će izložbu fotografija 'Gradovi na vodi', a u 21 sat B and the Bops, rockabilly manijaci, imat će besplatan koncert, u ljetnom vrtu. 

Posljednjeg dana festivala, u subotu, 10. rujna, snage će odmjeriti Chris Ian pjevač benda Killed A Fox i Domagoj Šimek vokal bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence u akustičnom koncertu u vrtu. Nakon toga, nastavit će se DJ program do ranih jutarnji sati.

Vizual za 0. Dane Savske preuzet je iz segmenta slike 'House of the Rising Sun' slikara Miljenka Bengeza. Osim što je stanovnik Savske ceste, njegove slike su upravo onakve kakvima zamišljamo buduće Dane Savske. www.bengez-art.com

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni