Vije-sti

Domagoj Šimek & Arijan Škapur predstavili novi akustični EP

Domagoj Šimek & Arijan Škapur predstavili novi akustični EP

Novi zagrebački kantautorski duo Domagoj Šimek & Arijan Škapur predstavlja se svojim prvim akustičnim EP izdanjem „I Wash You All, The Best In Life“. Uhu ugodne, skladne i tople vokalne harme nose ovu debi suradnju dvojice autora utaborenih na domaćem rock teritoriju.

EP-em „I Wash You All, The Best In Life“ (Dostava Zvuka, 2020.) u svega 13 minuta doslovno klizi pet akustičnih pjesama inspiriranih alter rock baladama 90-ih i delta bluesom u kojima do izražaja najviše dolazi sliveni dvoglas kao njihovo najmoćnije oruđe. Artikulirano i slikovito kantautorstvo dvojca u sastavu Domagoj Šimek (She Loves Pablo, Muscle Tribe of Danger and Excellence i solo akustično) i Arijan Škapur (ex Como Bluff) na trenutke će neke podsjetiti na ono Simona & Garfunkela ili Kings Of Convenience, no osim besprijekornog vokalnog slaganja sa spomenutima dijele tek afinitet prema sjetnom, ali vibrantnom minimalizmu kao stvorenom za radijsko vrćenje. Stilske i harmonijske inspiracije ipak sežu u Domagojevu i Arijanovu ranu mladost, kad su obojica odrastali na dvoglasjima Queens of the Stone Age, Alice in Chains, Nirvane i Dessert Sessionsa.

Nas dvojica poznajemo se još od osnovne škole i prije nego smo Leo i ja osnovali She Loves Pablo kratko smo svirali s Arijanom u bendu. Kroz zadnjih 15 godina redovito smo snimali skupa i napravili hrpu pjesama koje je na kraju She Loves Pablo uzeo pod svoje, no nakupili smo i dosta onih koje ne pripadaju stilski u naše matične bendove i projekte pa smo ih odlučili izbaciti ovako zajednički. Računamo na minimalno tri EP-a. Toliko je lagano raditi samo s vokalima i jednom gitarom da bi toga moglo biti puno više... zapravo uživamo u jednostavnosti. - navodi Domagoj.

Popis pjesama:
01. Neanderthal
02. Out Of You
03. Suck And Release
04. Brother, A New Avenue
05. Sideshow

Svu glazbu, tekstove i aranžmane potpisuju Šimek i Škapur. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka Studio). Cover i foto djelo je Marka Nemeca. EP je dostupan na Youtube kanalu Dostave Zvuka, Bandcampu i na svim streaming servisima: band.link/iwyatbil

Domagoj Šimek & Arijan Škapur su izvođači Dostave Zvuka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni