Vije-sti

Overflow se vratio – jači nego ikad!

Overflow se vratio – jači nego ikad!

Tri koncerta, tri grada, jedan dan – ambiciozan potez obilježio je veliki povratak kultne punk-rock grupe Overflow na scenu.

Krenuli su u 19 h iz rodne Koprivnice, nastavili u 21 h u srodnom Varaždinu te zaključili avanturu u 23 h u Zagrebu. Nakon predstavljene tri nove pjesme s pratećim spotovima, svirkom su dokazali kako je njihova ponovna invazija šansa da se kvalitetan punk-rock ponovno popularizira među širom publikom jer, njihova je energija zarazna, a strast s kojom sviraju nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Zagrebački Vinyl pokazao se kao ipak premalo mjesto za ovakav događaj, ali i nezgodan za žestoki žanr, stoga bi zasigurno neki veći klupski prostor bio puno bolji odabir, premda se radilo samo o polusatnoj svirci, no istu je publika čekala godinama. Svojevrsni throwback na početak milenija, kada je ovaj žanr bio dominantan u svijetu, uz njihovo dugogodišnje iskustvo popraćeno neobjašnjivom silinom kojom izvode pjesme, zadovoljstvo je za stare slušatelje, ali će zasigurno privući i mlade naraštaje da otkriju ovaj žanr, ali i bend, za koje se ovih dana govori da su hrvatski Foo Fightersi.

Sinoćnja je svirka samo načela želju za cjelovečernjim koncertom, u nekim boljim uvjetima, gdje će i glazba i energija moći doći do boljeg izražaja, a ovi momci zaslužuju i veće dvorane od klubova. Ovaj veliki povratak potvrdio je jedno – sljedeća festivalska sezona je njihova.