Vije-sti

PREMIJERA / KAKO JE NASTALA: Groovetastic

PREMIJERA / KAKO JE NASTALA: Groovetastic "Samo da ti čujem smijeh"

Članovi grupe Groovetastic su pjesmu "Samo da ti čujem smijeh" jednoglasno označili kao najljetniju dosad i definitivno nisu pogriješili. Ljetna vibra, nostalgija, neka sretna sjećanja i ljubav koja ne nestaje nikad, teme su u kojima se svi mogu pronaći, a ovom prigodom otkrili su nam i koja priča se krije iza pjesme.

" 'Samo da ti čujem smijeh' je naša najljetnija pjesma, ne samo zato što tako zvuči, nego zato što je tako i nastala – na plaži okružena intenzivnim zvukovima zrikavaca i dječje igre. Moji klinci su bili u plićaku i igrali se, dok sam ja u hladu gledao kaj rade i vrtio tu neku ideju teme o nostalgiji i sjećanju. 
Davor mi je 7 dana prije poslao instrumental i taj neki refren, u kojem se priziva sjećanje na smijeh, ostao je nepromijenjen do konačne snimke. Sam ugođaj i okolina pisanja je svakako bila utjecajna na finalni sadržaj teksta. Sve me to nekako stimuliralo da se ubacim u taj neki osjećaj da nam netko fali neobjašnjivo jako, a on ili ona su jednostavno toliko daleko životno i lokacijski, da nije moguće da smo zajedno. A sve gdje se mi krećemo nas neprestano podsjeća na sve što više nije. I sve što je bilo. Od tuđih staraca do zamišljanja da je nečija prisutnost opipljiva makar nema nikog fizički kraj nas. Ako znate pjesmu Daleke Obale “80e”, onda bi ta osoba za ovu priliku mogla biti “Renato u Australiji” :)

Ustvari – sad kad slušam ovu snimku punu buke, baš se divim kako sam bio koncentriran ispričati tu priču, koja je više manje upravo takva i zadržana do snimke koju smo na kraju sad i doveli do objave kao singl.
Sve to smo podebljali sa spaljivanjem slika iz svih dijelova naših života, što je opet snažno evocira ljudima uspomene na fotkanje i razvijanje slika. Najveća anegdota je ona da sam prvi komplet slika za probu naručio i došao pokupiti kad sam dobio obavijest. No u lokaciji preuzimanja je ispalo da je paket slika dostavljen u drugu poslovnicu. Pa sam ja ponudio da odem po nju. E pa druga poslovnica je bila u Rijeci. Pa sam to popodne dobio obavijest da razvijaju novi set slika – a ove u Rijeci sad možda koriste kao podloge za čaše ili mete za pikado :) I redateljica Lea radolfi si je spalila ruku dok je bacala slike u vatru.", otkrio je član grupe Anđelko Preradović .

Osim hrvatskog singla – Groovetastic je ostvario suradnju s njemačkim disco producentom i diskografskom kućom Disco Machine Records. Njihov prvi singl “Ja sam posljednja” prepejvan je na engleskom a na vokalima je poljska pjevačica Uliana Zar.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni