Koncerti

Dvadeset godina Tvornice kulture: Radiš tulum? Zovi Kawasaki 3P!

Dvadeset godina Tvornice kulture: Radiš tulum? Zovi Kawasaki 3P!

Kada jedan od omiljenih zagrebačkih koncertnih prostora obilježava svoju okruglu obljetnicu, red je da ju proslavi uz pomoć miljenika zagrebačke publike. Rezultat je punk fešta iz snova: Kawasaki je jučer razvalio Tvornicu.

Slavljeničku Tvornicu kulture sinoć su fino popunili nabrijani Katripi i Katripčice svih generacija i u odličnoj atmosferi dočekali opaku osmorku zvanu Kawasaki 3P. Već na samom početku dobili smo “Sjekirom u glavu, sred čela, žestoko i bez okolišanja, upravo kako od Kawasakija i očekujemo. Publika je entuzijastičnim poklicima bodrila bend, plesalo se, skakalo i pogalo, letjele su pive i toalet papir (?) kako i priliči pravoj pankerskoj fešti. K3P je svoj "špektakolo" nastavio u jednako beskompromisno nabrijanom tonu uz “Mali medo”, “Indijanac” i “Mupov-sku”. Bend po običaju zvuči perfektno, oni su vrhunski muzičari koji znaju svoj posao, a pjesmama koje su mnogi uživo čuli već dvoznamenkasti broj puta, svaki put uspjevaju dati dozu svježine i originalnosti.

Novost na stageu bio je i atraktivni ženski trio Tripice koje su se momcima priključile tijekom izvedbe “Dugodugodugo”. Djevojke su se savršeno uklopile i upotpunile šareni Kawasaki cirkus. Uslijedile su “Tri problema”i “Jebotext”. Ono što je također specifično za K3P su njihovi scenski performansi. Uvijek smišljanju i izvode nešto novo. Jučer smo tako tijekom “Kak si?” imali priliku svjedočiti sjajnom nastupu plesačke trupe  TNT odnosno Tri Naša Trubača. Gospoda Mađor, Dominik i Pavlica, već fantastični glazbenici, otkrili su  i zavidna plesačka znanja te eleganciju pokreta kakvih se ne bi posramili ni profesionalci.

Nismo bili niti na pola koncerta, a atmosfera je u svakom smislu već bila u potpunosti užarena. Snifali smo glu, bili loši i zli, lovili zeca, zapitali se esencijalno pitanje: “Je li ikad itko stao u Karlovcu?”, nismo znali prestati, a K3Povci su nas nemilosrdno rešetali rafalima žestoke setliste. U jednom trenutku je većina prostora postala ogroman mosh pit, a najveća razbijačina nastala je tijekom “Puta Madre”. Urlanje stiha: "Ja sam se s motora sasuo!", iz petnih žila izaziva svojevrstan teraeutski učinak. Pive i komadi odjeće su letjeli u svim smjerovima, a vjerujem da mnogi danas zbrajaju masnice.

Predahnuli smo na trenutak tijekom bisa, a ludilo se nastavilo uz “Brže Pavloviću – Mašina”. Svoj “grande špektakolo” K3Povci su završili uz “Malo vas je”. Pod Tvornice kulture nakon ove paklene svirke bio je preplavljen pivom i znojem, kao i većina publike. Slavlje Tvornice kulture nastavlja se uz niz koncerata, a započelo je na najbolji mogući način. Kawasaki je pokazao kako se radi tulum za pamćenje, a sada, pravac studio jer nestrpljivo očekujemo novu porciju Kawasaki 3Pa!

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja