Vije-sti

delapse još jednom oduševio - poslušajte

delapse još jednom oduševio - poslušajte "Thunder"

Nakon sjajno prihvaćenog atmosferičnog singla "Starry Eyes" s Mary May, zagrebački producent delapse predstavlja novu pjesmu "Thunder" na kojoj vokalno gostuje Domagoj Šimek, frontmen žestokih She Loves Pablo. Oba singla postavljaju ton delapseovom debi albumu "OMENS" čiji se izlazak očekuje uskoro.

Mračniji, nabrijaniji i s distorziranim vokalom, novi singl "Thunder" zvuči kao tjeskobna i napeta vožnja u distopijskom lunaparku. Kompletnu glazbu, snimanje, produkciju i miks singla radio je delapse (aka Leonard Klaić), mastering potpisuje Filip Motovunski, vizualni identitet nagrađivani art studio Mireldy, a video animaciju sve prisutniji Hrvoje Baudoin. Iza glasovne izvedbe i teksta stoji Domagoj Šimek otkrivajući tek da se radi o vokalnoj dionici nastaloj prije 15 godina u kojoj je vješto iskorišten modificiran citat američkog blues majstora Skipa Jamesa, prvotno već u sličnoj varijanti ubačen i u hit "Gamblin'" Domagojevog i Leonardovog matičnog benda She Loves Pablo. Riječi stavljene podosta u funkciju ritmičnosti pjesme uz organske su se instrumente uklopile u skladnu cjelinu osnaženu Leonardovim modernim produkcijskim rješenjima.

 

 

delapse je dosad izdao EP “Bricked” (2017.) na kojem se nalazi i ranija suradnja s Domagojem na pjesmi "Gum". Unatoč utjecaju mračne elektronike kao što su Amon Tobin i The Bug, delapseovo primjetno distanciranje od striktno elektronske glazbe očituje se u postignutoj atmosferi koja povremeno nalikuje onoj Portisheada i Radioheada. Prvijenac "OMENS" za etiketu Dostava Zvuka izaći će uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni