Vije-sti

Country Strike novim singlom zaokružio rad u 2015. godini

Country Strike novim singlom zaokružio rad u 2015. godini

Zagrebačka country rock grupa Country Strike u 2015. godini imala je pune ruke posla.Još u veljači kratkom turnejom posjetili su klubove u Hrvatskoj, a u svibnju se njihov prvijenac "Mama didn't raise no fool" zaorio hrvatskim radiovalovima nakon premijere u "Music Pubu" Zlatka Turkalja na Drugom programu Hrvatskog Radija. Odmah prvim singlom pokazali su ozbiljne namjere. Srazom tradicionalnog countrya i modernog rocka osvojili su publiku i izvan Hrvatske. U srpnju Country Strike je nastupio u SAD-u na internacionalnom festivalu country glazbe u Jeffersonu u saveznoj državi Texas, i pomeo konkurenciju osvojivši dvije nagrade: glavnu nagradu "Entertainer of the year" i "Personality of the year"

Po povratku u Hrvatsku, Country Strike postao je i dijelom "Bolje Hrvatske" Nove TV. Podsjetimo da je u istoj rubrici ranije predstavljen i gitarist Country Strikea, Robert Bašić kao uspješni mladi obrtnik,tvorac RBasic custom handmade guitars kojega je sam Đelo Hadžiselimović "odabrao" za sudjelovanje u projektu "Krafteraj" gdje je Robert i demonstrirao svoj rad uz nastup s bendom.

Country Strike je na Božić objavio video sa, zasad neslužbenom verzijom novog singla koji je svojevrsna zahvala svima koji su im pomogli tijekom godine. Pjesma "That's what friends are for" potpisuju gitarist Mario Hendija (glazba) i vokal Tomislav Vedrina (tekst) a Matija Auker zaslužan je za audio i video produkciju.

"Country Strike je, u duhu laskave titule 'naj personality' ovim putem poslao poruku prijateljstva za kraj ove godine i ulazak u novu, nadamo se bolju za sve." - kazao je Tomislav.
U nastavku poslušajte njhov novi uradak, a što nam Country Strike donosi u 2016. godini saznat ćemo uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni