Vije-sti

Imagine Dragons predstavili „Bones“ - najavni singl novog albuma

photo: Imagine Dragons, credit: Eric Ray Davidson

Imagine Dragons predstavili „Bones“ - najavni singl novog albuma

Nakon hit pjesme „Enemy“ s impresivnim rezultatima slušanosti u cijelom svijetu – pa tako i u Hrvatskoj - Imagine Dragons predstavljaju „Bones“, prvi novi singl s njihovog nadolazećeg albuma „Mercury – Act 2“.

Nakon hit pjesme „Enemy“ s impresivnim rezultatima slušanosti u cijelom svijetu – pa tako i u Hrvatskoj - Imagine Dragons predstavljaju „Bones“, prvi novi singl s njihovog nadolazećeg albuma „Mercury – Act 2“. Pjesma zaraznog refrena koja na duhovit način analizira život i smrt dostupna je i na svim glazbenim platformama: https://imaginedragons.lnk.to/Bones

'Bones' je odraz moje stalne opsjednutosti konačnošću i krhkošću života“, otkriva frontmen Imagine Dragonsa Dan Reynolds te dodaje: „U stalnoj sam potrazi za nekim dokazima koji će mi potvrditi da je život u bilo kakvom smislu uistinu vječan. Dok se u to ne uvjerim, barem u pjesmi mogu sanjariti o pobjedi nad smrću“.

Na pjesmi su radili Mattman & Robin, švedski kantautorski/produkcijski dvojac koji stoji i iza singla „Enemy“ i koji se može pohvaliti suradnjama s imenima kao što su Nick Jonas i Celeste. Osim toga, valja spomenuti da je „Bones“ miksao vlasnik 14 GRAMMY nagrada - Serban Ghenea.

Na prethodnom albumu „Mercury – Act 1”, Imagine Dragons su se udružili s cijenjenim producentom Rickom Rubinom. Izdanje je debitiralo u top 10 na Billboard 200 ljestvici, te je zaradilo  #2 mjesto na Billboardovim Top Alternative Albums i Top Rock Albums ljestvicama. „Mercury - Act 1” označava prvu novu etapu benda od njihovog albuma „Origins” iz 2018., a uključuje singlove „Wrecked”, „Cutthroat“ i „Follow You”.
Čekamo „Mercury – Act 2“.

U međuvremenu, „Enemy“ je premašio brojku od 1,24 milijarde streamova, a impresivno je i da se pjesma - od izlaska krajem listopada 2021. – i dalje nalazi u Top 5 na Global Spotifyju i Amazon Musicu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni